Whisky smagning

Det var den 14. maj 2004 kronprins Frederik og Mary blev gift.

Det var også den dag, Allan Broe og Anders Olsen sammen med Mac Y havde arrangeret whisky-smagning på Kystcentret i Thyborøn

Jeg var sammen med 134 mænd og 5 kvinder til dette fine arrangement hvor vi skulle smage på forskellige drinks.

Der skulle gives point efter Duft, Smag, Eftersmag og Balance

Hvert element fik mellem 1-25 points. Der afsluttedes med en generel bedømmelse ved at summere tallene. Altså kunne en whisky højest opnå 100 point og min. 4 point

 

[Tilbage]

Min bedømmelse:

Duft

10

Smag

12

Eftersmag

10

Balance

10

Ialt

42

Pris

168,-

Duft

20

Smag

15

Eftersmag

20

Balance

20

Ialt

75

Pris

430,-

Duft

20

Smag

17

Eftersmag

18

Balance

20

Ialt

75

Pris

257,-

Duft

14

Smag

16

Eftersmag

17

Balance

16

Ialt

63

Pris

299,-

Duft

20

Smag

22

Eftersmag

18

Balance

19

Ialt

79

Pris

396,-

Min Vinder:

Duft

20

Smag

25

Eftersmag

20

Balance

22

Ialt

87

Pris

396,-

Duft

15

Smag

17

Eftersmag

19

Balance

18

Ialt

69

Pris

459,-

Duft

16

Smag

20

Eftersmag

18

Balance

18

Ialt

72

Pris

557,-

Duft

15

Smag

19

Eftersmag

21

Balance

20

Ialt

75

Pris

413,-

Duft

10

Smag

17

Eftersmag

17

Balance

17

Ialt

61

Pris

129,-

[Tilbage]

Ben Nevis Supreme Selection whisky

Supreme Selection - en 4 årig klassiker. Hemmligheden ved de blendede whiskies fra Ben Nevis er, at der bliver kældet meget for kvaliteten. Og det er helt traditionelt. Supreme Selection er en „hverdagswhisky“, som kan bruges til alle formål. Jim Murray: „Dette er en klassisk standard blend, ligesom i gamle dage. Vidunderlig!“ (Classic Blended Scotch 1999).

 

Ron Zacapa Centenario

For sjette år i træk er Ron Zacapa Centenario-huset kåret som verdens bedste rom, i kategorien Premium Category. Kåringen er sket ved Caribbian Week „Rumfest“, Barbados i 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 og 2003.
Ron Zacapa Centenario er perfekt for kvinden, der nyder en blød og smagsfyldt drink, og hendes mand vil finde den intens og sofistikeret.
Ron Zacapa Centenario er en eksklusiv rom for mænd og kvinder, som sætter pris på de gode ting i livet, og gerne søger efter en eksklusiv smag.
Denne rom er ubetinget en rom som du aldrig glemmer. Denne rom vil ryste din opfattelse af hvad rom er, og dit forhold til rom vil være ændret fra det sekund.
Hvis du tror du har smagt rom, så prøv lige Ron Z.

Ben Nevis Luksus Blend 12år

- en 12 årig luksus whisky. Chivas Regals banemand. Indeholder minimum 60% malt. Jim Murray: „Stor aroma med dufte af mint og lyng-honning. Smagen er kraftig i starten, maltet og en anelse røget. Til slut træder grainen frem og overvinder malten - blød og med anstrøg af cacao. En perfekt afslutning på en blød og rund whisky!“.
(Classic Blended Scotch 1999) Findes i 5cl og 70cl i gaveæske

Deerstalker single malt

Fra det anerkendte Balmenach Distillery. Denne whisky er en rigtig „klassisk“ whisky, som de blev præsenteret i 1800-tallet. Opkaldet efter „hjortejægerne“ i Højlandet, som fandt vildtet til herremanden. En „Jæger maltwhisky“ som har en lyngagtig duft og en tør, klar eftersmag. „Den kan være forbløffende som 12 år gammel, en af de fedeste, fyldigste whiskyer i hele Speyside.“ Jim Murray i Lademanns Whiskybog. Mest solgte whisky i MAC Y’s sortiment siden 1996.

Balblair single malt 1989

Det seneste skud på Balblair-stammen. Denne version er en „vintage 1989“ - dvs. at alt i denne whisky er fra 1989, og den er ikke-koldfiltreret. Så alle smagsstoffer fra faddet er stadig i whiskien. Denne whisky er altså Balblair „un-plugged“ - rå og lige på. Denne whisky vil tiltale enhver trænet whiskydrikker- og nyder.

Old Pulteney single malt

I fiskeribyen Wick allernorligst i Skotland ligger dette lille destilleri ud mod Nordsøen. En rigtig „hav whisky“ som i mange år slet ikke kunne findes. Farve: Rødgylden med en svag lyserød tone. Næse: Mellem til høj intensitet, mellem til høj kompleksitet. Meget tør og lukket aroma. Strejf af strand (sand og tang). Smag: Tør og ”benet”. Mellemfyldig og blød. Tør bitter kort afrunding. Ren og nem at drikke.

Ledaig single malt (Isle of Mull)

Den 15 årig Ledaig på 43%, er en kraftig malt. Hvis man ikke ved det er en Mull-malt man har foran sig, vil man tro det er en kraftig Islay. En ypperlig drik - som snart vil vinde fans herhjemme. Næse: medium, og kraftig røg og nærmest duft af solid skotsk julekage Smag: Tørvet tørhed, fordel malten på tungen, synk og tag en dyb indåndig med åben mund, og duft og smag af sød cigarrøg fylder munden. Eftersmag: Lang, og med en tør, røget hale.

Sendai single malt 12år
Whisky fra Japan

Nikka’s andet destilleri, som kaldet et „lavlands-destilleri“ i.f.t. Yoichi som betegnes som et „højlands-destilleri. Det er en spændende malt, der er meget nem at drikke, og som lander blødt og rundt på tungen. Af og til „slipper“ der versioner løs af Sendai malten som kan være ret røget i smagen. Men som hovedregel er Sendai knap så røget som
Yoichi.

Bruichladdich 1990 single malt Provenance

Bag en meget lys farve gemmer der sig en dybte af olieret og kraftig whisky. Den fremtræder i duft som en skøn blandning af blomster og salt. Smagen er glat og lækker, men tanker ledes ikke umiddelbart først på Islay, selvom man bag den tørhed og blomsterkarakter, kan fornemme skumsprøjt fra Islays kyster. Eftersmagen er flot nuanceret
og varm.

Heather Creme

Et rigtig alternativ til markedslederen Bailey’s. Produceret af skotsk fløde og single malt fra Balblair Distillery. Heather Cream er i smagen sød, silkeblød og cremet på tungen. Men single malt whiskyen giver en varm og lang eftersmag. Den serveres bedst over knust is, til kaffen eller til en dessert. En drik til både whiskyelskeren og den som ikke bryder sig om whisky ... Simpelthen en drik du må prøve ...